“Wow that guy has skill!”. Et fuldstændigt rammende udsagn fra Hockey Canadas medieansvarshavende Jason La Rose ved turneringen i Kindersley mens Nikolaj Ehlers møder pressen i minutterne umiddelbart efter den flotte danske sejr over Rusland, som gav det danske landshold direkte adgang til semifinalerne i turneringen.

Og der var naturligvis rift om kampens hovedperson Nikolaj Ehlers, som fuldstændigt stjal showet med et hattrick, hvor især mål nr. 1 og 3 var med et tydeligt Ehlers-aftryk og vanvittigt lækre ”moves”.

Kampen mod Rusland i World Junior A Challenge blev en spændende affære, der især i 1. periode blev afviklet i et afsindigt tempo, der var lige ved at knække os. Russerne skøjtede basalt set fra os og vi måtte ty til en koncentreret arbejdsindsats i egen zone og alligevel måtte vi trække tre udvisninger mod de bevægelige og teknisk dygtige russere.

Rusland får scoret allerede efter 7 minutter og frygten for yderligere scoringer voksede sig større og større. Med ganske få sekunder tilbage af perioden slap Ehlers afsted tæt på den danske blå linie og med mindre end ét sekund tilbage afdriblede han målmanden og udlignede den russiske føring.

I anden periode fik danskerne bedre fat og forskellen i skudstatistikken blev mindre og mindre samtidigt med at spiltiden i russernes zone blev større og større. Den russiske keeper havde flere pragtpræstationer og begge målmænd var aktivt medvirkende til at scoringerne helt udeblev i 2. periode til trods for et par danske powerplays. Skudstatistikken endte på 11-7 – i øvrigt nøjagtigt samme tal som i 1. periode, men med omvendt fortegn.

Tidligt i tredje periode fik det danske powerplay endeligt pucken ind bag den russiske keeper og momentum var for et kort øjeblik på Danmarks side. Perioden prægedes af chance efter chance mod de to stærkt-spillende keepere og russerne lavede en rigtig flot styring i powerplay efter 47 minutter og udlignede den danske føring.

Med små tre minutter tilbage af kampen lavede Ehlers vel nok turneringens flotteste detalje: på et hurtigt break ned langs højre side fintede Ehlers sin modstander med et træk mellem egne ben og runder ham rigtigt fint for derefter at trække pucken op over målmanden og ind i kassen. Et vanvittigt flot mål og et vidne om det talent Ehlers er klar til at bringe ind i NHL.

Med en scoring i tomt mål (undertal) lukker Anders Krogsgaard kampen og vi har scoret to af fire mål i undertal og vinder 4 – 2; en sejr, der giver os direkte adgang til semifinalerne i turneringen.